Bergmann Audio

A hanglemez lejátszása első pillantásra elég egyszerű folyamatnak tűnik. A lemezt egyenletes sebességgel kell forgatni és a hangszedő által szolgáltatott elektromos jelet el kell tudni vezetni. Annak ellenére, hogy ez magától értendőnek hat rendkívül fontos, hogy a mechanikai és az elektronikai részegységeket szinkronba hozzuk. Mindezek mellett szükséges, hogy maga a termék és annak kivitele felhasználó-barát legyen.

A Bergmann Audio egy életre szóló szenvedélyét a lemezjátszással kapcsolatos zenei reprodukció jelenti. A Bergmann Audio az egyszerű megoldások híve, amit a saját szabadalmú „Airbearing” (légcsapágyas) technika alapján képez. A lemezjátszónak csupán néhány részből kell állni, amelyek ne zavarják, sőt elősegítsék a kiváló hangzást. A lemezjátszók tervezésénél minden egyes részlet esetében gondosan mérlegelni kell a funkció, az alapanyag és a kivitelezés összhangját. Egy „airbearing” lemezjátszó és a lineáris követő-rendszerű légcsapágyas hangkar teljesen fejlett konstrukció, a lehető legkevesebb komponensekből áll, amennyire az csak lehetséges.

Minden mechanikai alkatrész és hangkar Johnnie Bergmann fejlesztése és a Bergmann Audio üzemében készül. Minden egyes végtermék tesztelési procedúra esik át mielőtt becsomagolják. A termékek névadója az északi mitológiából származnak, valóban erőteljes és pozitív alakok. Reméljük, hogy a felhasználók intenzív és pozitív zenei élményt kapnak a termékeink által!

Magne lemezjátszó

A Magne a Bergmann Audio lemezjátszói közül a High-End világába való belépést jelenti. A Magne egy teljes értékű „légcsapágyas” lemezjátszó és egy lineair airbearing hangkar együttese. A lemeztányér egy vékony levegő-rétegen úszik. A légkompresszor el van látva kondenzációs- és porfilterrel, száraz, tiszta és egyenletes légáramlást biztosít. A levegőkompresszor annyira hangtalan, hogy el lehet elhelyezni a készülékek és hangsugárzók mellett a lehallgató-szobában. A Magne lemezjátszót és hangkart rendkívül egyszerű beállítani és működtetni.

A „Magne” név jelentése: erő. Az északi mitológiában Magne, Thor fia, a mennydörgés istene. Már három naposan annyira erős, hogy apjáról fel tudja emelni a halott óriást. Magne egyike azon kevés isteneknek, akik túlélik az északi Armageddon-t (Ragnerok) és felépítik az új világot.

A Bergmann Audio kompromisszumokat nem tűrő, északi stílusú kivitelének köszönhetően a versenytársak közül kiemelkedőt alkotott. A Magna modell tükrözi a mérnöki szemlélet világosságát a mélyreható gondolkodást. Üzembeállítása könnyű, ezután hangzása elragadó, hangszínpada tágasság, tonalitása gazdag és hangszínekben dús, ehhez társul az informatív és pontos basszus. A legfinomabb hangszedőkkel kiváló példája a művészet reprodukálásának.

Lemezjátszó Airbearing design, DC motor, szíjhajtás
Lábazat Szilárd, nagy-sűrűségű kompozit anyagból
Tál/csapágy Alumínium tál/polikarbonát slipmatt, acéltengely, kis súrlódású polimer csapágy
Tál tömege 5,5 kg
Szubsasszi Alumínium
Tömege 1,5 kg
Méretek 440×495×165mm
Teljes tömeg 18,5 kg
Hangkar Lineáris nyomkövető légcsapágyas hangkar, belül csillapított alumínium/carbon csőkar
Effektív tömege 11gramm
Ellensúly kartól függetlenített
Korrekciók VTA, túlnyúlás, vízszintező
Kábel kiváló minőségű réz, litze-szerkezet, aranyozott réz (RCA, XLR, DIN) csatlakozók
Tápegység külön plug-in tápegység, 33 & 45 rpm. sebesség finomhangolással
Levegőellátás csendes, tiszta, száraz és folyamatos légáramlás, cserélhető szűrő
Méretek 330×150×160mm
Tömeg 8 kg
Tartozék lemezleszorító korong

Sindre lemezjátszó

A Sindre a Bergmann Audio lemezjátszói közül a High-End világában való egy fokkal való továbblépést jelenti. A Sindre egy teljes értékű „légcsapágyas” lemezjátszó és egy lineair airbearing hangkar együttese. A lemeztányér egy vékony levegő-rétegen úszik. A légkompresszor el van látva kondenzációs- és porfilterrel, száraz, tiszta és egyenletes légáramlást biztosít. A levegőkompresszor annyira hangtalan, hogy el lehet elhelyezni a készülékek és hangsugárzók mellett a lehallgató-szobában. A Magne lemezjátszót és hangkart rendkívül egyszerű beállítani és működtetni.

A „Sindre” név jelentése: Generációról generációra a skandináv mitológiában többször is hallhatunk a törpéről, akik páratlan szaktudással rendelkeztek. A Sindre nevű törp egy legendás kovács volt, aki Thor, a villám istenének kalapácsát – a Mjoelner-t – kovácsolta. Thor ezt a kalapácsot bármikor célpontja felé dobhatta, ami azután magától visszatért az isten kezébe, miközben a célpontot is eltalálta.

A Bergmann Sindre nemcsak megjelenésében, hanem műszaki tartalmában is egy műalkotás. A „kevesebb több” skandináv design filozófia úgy tűnik, kifizetődő. A Sindre magával hordozza a teljesítményt, a könnyű, de végletekig precíz beállítást és a megbízhatóságot. A cél, hogy felszámolják a lemezjátszás sok a hibáját a geometria, rezgéselméleti, stabilitási problémákat, konstrukciós telitalálat az összes korábbi ötlethez képest. A Sindre nem a kezdők gépe, ha nem is túl sok zenerajongó merészkedik idáig – sokan maradnak a realitás talaján az álmokhoz képest – mégis csodálatba ejt.

Lemezjátszó Airbearing design, DC motor, szíjhajtás
Lábazat 4 rétegű, szilárd, nagy-sűrűségű kompozit anyagból
Tányér/csapágy levegőben lebegő akril tányér és alumínium subplatter
Központosító edzett acél, kis súrlódású polimer csapágy
Szubsasszi alumínium, tömege: 3,2kg
Tányér tömege 4 kg
Lábak 3db állítható tüske
Méretek 440×495×210mm
Teljes tömeg 23 kg
Hangkar lineáris, légcsapágyas, belül csillapított csőkar, kemény alumínium-aloy/carbon
Ellensúly függetlenített
Korrekciók VTA, túlnyúlás, vízszintező
Kábel kiváló minőségű réz, litze-szerkezet, aranyozott réz (RCA, XLR, DIN) csatlakozók
Kar effektív tömege 10 gramm
Tápegység stabil és erős áramellátás külön egységben, 33 & 45 rpm. Sebesség finomhangolással
Méretek 363×210×93mm
Tömeg 3,6 kg
Levegőellátás csendes, tiszta, száraz és egyenletes légáramlás, cserélhető porszűrő
Méretek 415×210×220mm
Tömeg 8,4 kg

Sleipner lemezjátszó

A Sleipner lemezjátszó a Bergmann Audio referencia modellje. Egy lemezjátszó, amelynek lemeztányérja a levegőben úszik. A Bergmann Audio mérnökei tudják, hogy minden lemezjátszó konstrukció lelke, és egyben Achilles-sarka, a csapágyazás. Egy hagyományos csapágy, mivel a lemeztányér okozta hatalmas nyomás nehezedik rá, mechanikus zajt generál. Ezért fejlesztették ki az egyedi megoldású, saját szabadalommal védett „Airbearing” technológiát. Nincs mechanikus érintkezés, tehát a lemez lejátszását nem befolyásolja mechanikai zaj!

A „Sleipner” név jelentése: a skandináv mitológia szerint, Sleipner a mágikus nyolc lábú paripa, a legfőbb ló mindenekelőtt. A nevének jelentése: sima, vagy csúszós. Loki, aki életed adottt Sleipner-nek, a lovat Odin-nak ajándékozta, a legfőbb skandináv istenségnek. Loki azt mondta Odinnak, hogy ez a ló volt a leggyorsabb a földön, és hogy akára  tengeren vagy a levegőben is képes Odinnal a hátán futni.

A Sleipner, mint csúcsmodell, egyértelmű jele annak, hogy a Bergmann Audio mérnökei nem foglalkoznak a mindennapi, szokványos technológiával. Helyett komplex megoldásokat kínálva és egy kis titkos tippel kedveskedve hódítják meg az összes analóg rajongót. A Sleipner esetében nincs szükség speciális teszteken vizsgálati a hangzást. A legtöbb versenytárs a jól ismert felvételeken elvérzik, a Sleipner hallatán a hangzás áradó, a hangszórókról leválik, a zenei történések természetesen hatnak a képzeletre. A hangkar és lemezjátszó közvetíteni tudja a zenemű teljes értékét. Itt nincs helye elcsépelt szójátékoknak, egyszerűen szabad szárnyalásról tehetünk tanúságot.

Lemezjátszó Airbearing design, nagy-pontosságú digitális vezérlésű DC motor, szíjhajtás
Alapzat külső réteg festett és kézi polírozású 12mm polyvinyl
Belső rész 6 rétegű szendvics konstrukció, különböző rezonanciájú anyagokból
Lemeztányér/csapágy alumínium
Csapágy/légpárna vékony „levegőfilm”, függőleges és vízszintes irányban a tál és a csapágy között
Lemeztányér tömege 9,2 kg
Record Mat 21mm vastag, 3 rétegű, felépítése: 2 réteg polikarbonát,1 réteg akril
Lábazat állítható lábak, alumínium/kerámia golyó
Méretek 440×495×230mm
Teljes tömeg 39,8 kg
Hangkar lineáris, légcsapágyas, belül csillapított karbon-cső, egy-darabban öntött shell
Ellensúly függetlenített
Korrekciók VTA, túlnyúlás, vízszintező
Kábel belső vezeték tiszta ezüst, ezüstözött réz (RCA, XLR, DIN) csatlakozók
Kar effektív tömege 11 gramm
Fordulat-szabályozás nagy-pontosságú, digitális vezérlésű DC motor, hall-sensor és jeladó
33 & 45rpm. finoman hangolt, mikroprocesszoros vezérlésű nyomógombok
Tápegység nagy-stabilitású, túlméretezett
Méretei 440×99×105mm
Tömeg 3,6 kg
Levegőellátás kisnyomású design, csendes, tiszta, száraz és egyenletes légáramlás, könnyen tisztítható és cserélhető porszűrő
Méretek 440×226×232mm
Tömeg 17,2 kg